Dom > Novosti > Sadržaj

Razlika između PWM i MPPT Solarnog kontrolora

Oct 16, 2020

U off grid fotonavoltaicnom sistemu,kontrolor solarnog nabojaje nenužna za zaštitu prenaplate baterije i preko pražnjenje i produžiti životni vakuum baterije. Nakon godina razvoja, tehnologijaPWM kontroler punjenjaBio je veoma zreo. Ali otkrili smo da je u stvarnom, nakon operacije fotonaponske elektrane, generacija energije često niža od originalne projektne vrijednosti, što ne samo da uzrokuje otpad sistema.

图片1

Fangpusun MPPT kontrolerje dobar izbor, MPPT je maksimalno praćenje tačke napajanja, praćenje napona solarnog panela u realnom vremenu, i praćenje najvišeg napona i vrednosti struje, kroz izlaz najviše električne energije, sistem sa najvećom efikasnosti punjenja baterije.

图片2

Izlazni napon solarne ploče mora biti veći od napona baterije. Ako je napon solarne ploče niži od napona baterije, izlazna struja će biti blizu 0.

图片3

PWM kontroleri solarnog nabojaprenos energije solarnih panela postavljanjem parametara (ili konstantnim naponom ili konstantnom strujom), koji se neće mijenjati prema promjenama okolnog okruženja. S jedne strane, lako je izazvati da baterija bude uvijek u stanju nedovoljnog punjenja, s druge strane, ne može u punoj upotrebi solarne energetske ploče kada je vrijeme dobro, što rezultira otpadom.